23.5 C
Palma

Homenatge a Rosa Bueno

-

Diumenge, 17 de desembre, ens reunírem al parc Rosa Bueno, del Rafal Nou, davant l’escultura commemorativa de l’autor Joan Costa, per retre homenatge a la nostre estimada Rosa Bueno Castellanos. En record de qui fou la presidenta de la Federació d’Associació de Veïns de Palma, defensora dels drets cívics, a favor de la convivència i el diàleg.

Bon dia Rosa,

Aquest és un dia especial per al moviment veïnal de Palma que cada any decideix posar-se en contacte amb la teva memòria i compartir amb tu un poc de l’experiència de l’any en curs i renovar el compromís de la nostra lluita ciutadana.

Tenim una notícia que ens dol especialment, és el fet que l’Ajuntament de Palma hagi decidit suprimir el premis que duen el teu nom, els premis Rosa Bueno, que sempre eren una alegria i un petit suport per a persones significatives i per les entitats premiades.

Resulta curiós quan al teu funeral hi foren presents tots els grups polítics del moment. Ells sabran…Però no te preocupis, no deixarem que el teu nom i la teva figura quedi amagada u oblidada i des de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma li donarem la volta a la situació i la transformem els premis en un esdeveniment ciutadà propi i que, sens dubte, estarà al nivell que qualitat que correspon. Així que avui mateix anunciem que l’any 2024 hi haurà una  nova convocatòria dels premis Rosa Bueno, organitzada des de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma.

La situació envers les iniciatives ciutadanes continua el seu deteriorament i, paral·lelament, la nostra resistència. Fa uns dies, ens trobarem amb una multa de 4.000 €, totalment fora d’escala, per a la Plataforma contra els megracreuers, per una simple passejada en un veler denunciant la visita d’aquests monstres del turisme. La “llei mordassa” continua activa i els delicte de “desordres públics agravats” restringeixen i amenacen cada vegada més la llibertat d’expressió i de manifestació.

Restriccions i amenaces que també es projecten sobre iniciatives ciutadanes de caire cultural i social, com els mercadets als barris, els correfocs, les activitats festives i fins i tot xocolatades de Nadal, per no parlar de les grans dificultats per accedir a les convocatòries de subvencions, gestionar projectes i accedir a recursos.

En general, afrontem el repte de lluitar contra una tendència a restringir la iniciativa ciutadana, a dissuadir-la, a valorar-la com si fos perillosa o un frau davant les institucions, sense tenir en compte o més be amb un gran desprisi del que aportem des de la nostra acció voluntària i el nostre compromís ciutadà. Una tendència que ens allunya cada vegada més de les institucions públiques i ens fa replantejar-nos si és aquesta la participació i la democràcia que volem.

Però igualment, continuem endavant, perquè tenim una raó de ser i perquè cada vegada estem més units a plataformes i treball compartit amb el conjunt de l’Illa per lluitar per un model de vida i de ciutat al servei de qui l’habita, la treballa i la lluita.

Pensant amb tu, no podem deixar de referir-nos a la situació terrible que es viu a Palestina. Sabem molt be quina seria la teva posició avui sobre aquest tema, te podem imaginar entre nosaltres, donant suport a les accions i mobilitzacions que es fan des de plataformes com Mallorca x Palestina i també a la campanya BDS (Boicot, Desinversió i Sancions) que s’estén per tot el món. Així ens sumem, amb tu, a les onades de solidaritat que Palestina aixeca entre els pobles i denunciem la doble moral de qui declara una cosa però fa la contrària, de qui fa discursos parlant de dret humanitari però continua amb la col·laboració diplomàtica, comercial i armamentista. Impossible assumir el genocidi i la impunitat.  

Aquí estem Rosa, un any més, deixant clar que mantenim la teva flama, que continuem treballant i fent de l’organització veïnal i de la unió la nostra força.

Ens veiem de nou en els premis Rosa Bueno 2024.

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueix el teu comentari!
Introduïu el vostre nom aquí

Entrades recents

has de llegir

Xarxes socials

0SeguidorsSegueix
0SubscriptorsSubscriure