23.5 C
Palma

Prevenció de la violència a les festes de barri

-

Des de finals de juny, Les Associacions de Veïns celebrem les Festes d’Estiu a les diferents barriades de ciutat. Des de fa uns anys, ens trobem amb un fenomen que ens preocupa molt: colles de joves aprofiten actes activitats per quedar, a traves de les xarxes socials, però no per gaudir de la festa sinó per barallar-se, veure alcohol en grans quantitats per tot el barri, rompre mobiliari urbà i generar renous i molèsties al veïnat.

Ens hem dirigit a la Policia Local i també ho farem a la Policia Nacional, per traslladar una llista d’actes en els quals cal preveure que es pugui donar aquest tipus de situació i demanar que s’adoptin les mesures necessàries, sobre tot per evitar el problema abans de que la situació ja estigui fora de control.

Per la nostra part, passarem una previsió de dates i barris que poden necessitar una previsió i programació de serveis especials. També traslladarem aquestes previsions a Delegació de Govern i Policia Nacional.

Dins el marc de la proporcionalitat que s’estableix en les accions policials, per experiència, demanem control sobre menors, el alcohol a les motxilles i els establiments de venda, prevenció de barallades i agressions físiques i agressions sobre el mobiliari urbà.

Volem precisar algunes coses importants:

Les festes de barriades son actes oberts, no lucratius, al servei de la ciutadania, de la convivència i l’activitat comunitària. Fer barri, fer ciutat i fer ciutadania són els nostres objectius.

En general, els joves del barri no generen problemes i són els primers en defensar la seva festa veïnal. Però és precisament l’èxit d’aquestes activitats, que els joves comenten a les xarxes socials, el que genera que altres joves de fora del barri es citin per actuar a l’entorn de la festa i generar quest tipus de problemàtica.

Les associacions no venem alcohol als menors, però aquestes ja arriben amb les motxilles carregades. Cal que es faci un control dels establiments que venen alcohol a menors i que romanen oberts fins i tot per la nit, a les benzineres, tendes de 24 hores, etc.

No podem acceptar que la acció policial es basi en que les associacions tanquem la festa abans d’hora, tenint en compte que els joves queden als barris fins a les 6 o les 7 del matí, amb la seva marxa, atès que no tenen autobús per tornar a casa seva. 

Tampoc podem acceptar que la solució passi per tancar l’activitat ciutadana, deixant l’espai públic per a colles de joves i adolescents descontrolats i en risc d’agressions, intoxicacions etíliques i d’altres, etc. Són aquestes activitats incívic i fins i tot perilloses per als joves i adolescents, les que s’han de retirar de l’espai públic.

Amb aquestes actituds, els nostres joves imiten situacions que es donen a zones turístiques, un model d’oci que s’ha permès i ha estat implementat pel negoci, fins que s’ha tornat escandalós, però ja ha afectat a la cultura d’oci dels nostres noves i adolescents.

La ciutadania dels barris ens mereixem un servei policial efectiu que demanem un pic a l’any per evitar aquestes situacions i defensar l’espai festiu i de convivència. No pot esser que tots els efectius es destinin als espais turístics, deixant els barris sense cobertura, perquè és la ciutadania qui paga i sosté aquests serveis.

Aquesta demanda es dirigeix tant a Policia Local com a Policia Nacional, atès que en molts de casos es tracta d’un problema d’ordre públic.

ELS JOVES DELS BARRIS VOLEN TENIR LES SEVES FESTES EN PAU I GAUDIR DELS ACTES EN PAU.

Telèfon de contacte 633508385

federacioveinspalma@gmail.com

DEIXA UNA RESPOSTA

Si us plau, introdueix el teu comentari!
Introduïu el vostre nom aquí

Entrades recents

has de llegir

Xarxes socials

0SeguidorsSegueix
0SubscriptorsSubscriure